Contrast modus
Zoeken

Ben je op zoek naar de juiste mensen voor openstaande vacatures en wil je de deur openzetten voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt? Of ben je een ondernemer en heb je financiële problemen? Wil of moet je stoppen met jouw onderneming? Menso helpt je verder.

Menso denkt in oplossingen en mogelijkheden

Wij helpen werkgevers in de gemeente Emmen bij het selecteren en vinden van het juiste personeel. In deze gemeente voeren we de wettelijke taken uit van de Participatiewet. Dit betekent dat wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan passend werk helpen, trainen, ondersteunen en hen verbinden aan werkgevers in de regio.

Daarnaast voeren we voor de gemeente Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) uit. Dat betekent dat je als ondernemer met financiële problemen bij ons terecht kunt voor eventuele financiële steun, zodat jij jouw bedrijf kunt voortzetten of beëindigen.

Projecten samen met werkgevers

Wij zien mogelijkheden! En gelukkig zien veel werkgevers in de regio dit ook. Samen met werkgevers werken we in verschillende projecten samen om werkgevers en werkzoekenden met een afstand tot te arbeidsmarkt nog beter met elkaar te verbinden.

Passend personeel voor jouw onderneming

Wil jij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven in jouw bedrijf? Menso vindt de juiste mensen voor jouw bedrijf en begeleidt hen en jouw organisatie gedurende het traject. Daarbij biedt maatschappelijk verantwoord ondernemen voordelen voor jou als werkgever. Lees meer.

Financiële steun voor ondernemers

Ben je ondernemer en heb je tijdelijk onvoldoende inkomen uit je onderneming? Mogelijk kom je in aanmerking voor tijdelijke financiële steun of een lening, zodat je bedrijf kan blijven bestaan. Wij beoordelen en helpen je met de aanvraag voor financiële steun. Lees meer.

Stoppen met ondernemen

Is je onderneming niet levensvatbaar meer? Of je moet door omstandigheden – zoals ziekte – stoppen met ondernemen? Mogelijk kom je dan in aanmerking voor een tijdelijke uitkering, zodat je het stopzetten van je bedrijf goed kan regelen. Wij helpen je met deze aanvraag en geven je advies. Lees meer.

Menso en het WSPD

Menso is onderdeel van het Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD). Dit is een samenwerking van verschillende gemeenten in Drenthe, het UWV en sociale werkbedrijven. Het WSPD ondersteunt werkgevers in de regio bij het in dienst nemen van mensen met een afstand tot arbeidsmarkt. Menso is het eerste aanspreekpunt voor werkgevers in de gemeente Emmen.