Contrast modus
Zoeken

Coronavirus – Ondersteuning voor ondernemers

De overheid helpt ondernemers die getroffen worden door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar je als ondernemer gebruik van kunt maken. Op deze pagina delen we de informatie met betrekking tot de regelingen die in verband met de coronacrisis ingezet zijn. We hebben onderaan deze pagina ook een aantal veelgestelde vragen op een rij gezet. Het verzoek is om deze door te lezen voordat u contact opneemt met Menso Ondernemen.

 

Op de website van de Kamer van Koophandel en de site van de Rijksoverheid wordt informatie verstrekt voor ondernemers die financieel geraakt worden door het coronavirus. Op de website van Ik ben Drents Ondernemer vind je de informatie toegespitst op Drentse ondernemers. Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Ondernemers kunnen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. De regeling zal worden uitgevoerd door Menso voor -en in samenwerking met- de gemeente Emmen, gemeente Coevorden en gemeente Borger-Odoorn.

Het kabinet heeft 17 maart 2020 aangegeven dat deze maatregel nog juridisch uitgewerkt moet worden. De regeling wordt op het moment uitgewerkt door het ministerie, in samenspraak met VNG en Divosa, opdat die op korte termijn kan worden ingevoerd. Er is tijd nodig om het proces goed in te richten. Ondernemers moeten dus nog even geduld hebben voordat ze deze bijstandsregeling kunnen aanvragen. De eerste basisinformatie omtrent de regeling is inmiddels op de website van Rijksoverheid te vinden.

Op de website “Op naar de 100.00 banen” vind je algemene informatie voor werkgevers en medewerkers in het kader van de Banenafspraak, in relatie tot de Coronacrisis.

Veelgestelde vragen

*Onlangs verscheen in het Dagblad van het Noorden het bericht dat we inmiddels 350 aanvragen voor de tijdelijke Bbz-regeling binnen hebben gekregen. Dit is niet het geval. Op dit moment zijn wel ruim 400 contactmeldingen bij Menso Ondernemen binnen gekomen.

  • Kan ik al een aanvraag voor inkomensondersteuning indienen?
    Het indienen van de aanvraag is nu nog niet mogelijk, omdat de exacte inhoud van de regeling nog niet bij ons bekend is. Er zijn gemeenten die er voor gekozen hebben om de aanvragen wel alvast in te nemen. Wij hebben bewust de keuze gemaakt om dit nog niet mogelijk te maken, om later geen eventuele aanpassingen te hoeven doen en toevoegingen aan de aanvraag te moeten verzoeken. Dit om het proces uiteindelijk zo soepel mogelijk te laten verlopen.
    Zodra de regeling bekend is, wordt u geïnformeerd over de wijze waarop de aanvraag kan worden ingediend.
  • Kan ik alvast melden dat ik verwacht in aanmerking te komen voor de regeling?
    Onze voorkeur gaat ernaar uit dat je de berichtgeving op deze website afwacht. Is er echter sprake van urgentie of heb je vragen die je niet beantwoord krijg op deze website? Neem in dat geval contact met ons op via info@menso-emmen.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact opgenomen door een medewerker van Menso Ondernemen.