Ik wil werk vinden

Hoe vergroot je de kans op het vinden van werk? Dat lees je hieronder.

Gebruik je sociale netwerk

Via vrienden, familie of kennissen vinden veel mensen werk. Vaak al voordat er een vacature is. Laat daarom de mensen om je heen weten dat je werk zoekt. Vraag hen om je te helpen.

Gebruik je digitale netwerk

Heb je Facebook, Linkedin of Instagram? Vraag ook deze contacten of zij je kunnen helpen met het vinden van werk. Veel bedrijven laten via deze sites weten dat ze op zoek zijn naar personeel. Door gebruik te maken van deze netwerken vergroot je je kans op het vinden van werk.

Uitzendbureaus

Schrijf je in bij uitzendbureaus. Hier zijn veel vacatures te vinden. Mogelijk zit er geschikt werk voor je bij. Ook uit tijdelijk werk kan vast werk voortkomen. Wees actief: loop af en toe even binnen en check regelmatig de website van de uitzendbureaus.

Vacatures

Waar vind ik vacatures?

Meestal schrijf je een brief of e-mail om te solliciteren. Ook je cv stuur je mee. Op www.werk.nl staan tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief. Het is heel belangrijk dat de (actuele) gegevens van je cv ook goed op www.werk.nl staan.

Open sollicitatie

Ook kun je solliciteren als er geen vacature bekend is. Kijk welke bedrijven er zijn en wat ze daar doen. Je vraagt dan bij werkgevers waar je graag zou willen werken of ze werk voor je hebben. Geef duidelijk aan waarom je daar wilt werken en wat je voor de werkgever kunt betekenen. Als je naar de werkgever toe gaat neem dan altijd je cv mee. Die kun je dan achterlaten.

Jobcafé Menso

Alle actuele vacatures die Menso bij werkgevers heeft opgehaald zijn beschikbaar via ons Jobcafé. Op deze afdeling staan computers die je mag gebruiken. In een rustige werkomgeving kun je hier vacaturesites raadplegen. Ook kun je meteen reageren op vacatures die je hebt gevonden of die wij hebben. Er zijn altijd medewerkers van Menso aanwezig om vragen te beantwoorden en om je te helpen.

TIP:

Houd je sollicitaties goed bij in een overzicht, dit helpt je om vervolgacties te kunnen plannen. 

Vergroot ook je kans op het vinden van werk en ga actief aan de slag!