Ik ben op zoek naar werk

Heb je geen werk en geen recht op een andere uitkering? Je kunt dan een tijdelijke bijstandsuitkering aanvragen. Daarnaast ga je meteen op zoek naar werk. Wat moet je hiervoor doen?

1. Inschrijven als werkzoekende

Je schrijft je in als werkzoekende. Dit doe je op www.werk.nl. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Zie https://digid.nl.

2. Uitkering aanvragen

Je vraagt een uitkering aan op www.werk.nl. Nadat je je uitkering hebt aangevraagd word je uitgenodigd voor de voorlichtingsbijeenkomst bij Menso. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst krijg je informatie over de uitkering en mogelijkheden richting werk. In deze uitnodigingsbrief staat ook informatie over je werk- en uitkeringsintake.

Let op! Ben je jonger dan 27 jaar? Dan gelden er andere regels. Die vind je bij Jonger dan 27 jaar.

3. Werk zoeken

Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk aan het werk gaat. Dit houdt in dat je:

4. Gesprek met je werkcoach

Na de voorlichting krijg je een gesprek met je werkcoach. Samen kijken jullie wat je mogelijkheden richting de arbeidsmarkt zijn. Wil je hier zelf ook alvast over nadenken en je cv meenemen naar het gesprek?

5. Basistraining

Wanneer je kunt werken start je in de week na de voorlichtingsbijeenkomst met de basistraining. Hier krijg je ondersteuning bij het zoeken naar werk en het maken of bijwerken van je cv. Kun je (nog) niet werken? Dan ga je in gesprek met je werkcoach. In dit gesprek worden de mogelijkheden besproken om je te ontwikkelen naar werk. De gemaakte afspraken worden vastgelegd.

6. Plan maken

Tijdens de basistraining gaan we samen kijken naar de verschillende mogelijkheden/trainingen die Menso je kan bieden om je kansen op werk te vergroten. Je maakt dan een plan om zo snel mogelijk aan het werk te gaan en bespreekt deze met je werkcoach.

7. Trainingen en trajecten

Je kunt diverse trainingen en trajecten volgen bij Menso. Heb je interesse? Vraag je werkcoach naar de mogelijkheden.

Er is ontzettend veel mogelijk, ook als je een bijstandsuitkering hebt. Neem contact op!