Ik wil mijn kansen vergroten

Wil je meer kans maken op het vinden van werk? Werk aan jezelf! Blijf jezelf ontwikkelen en kijk naar de mogelijkheden.

Bij Menso kun je verschillende trajecten volgen. Zo hebben we trajecten die inzicht geven in je mogelijkheden en kansen. Maar ook trajecten die je kunnen helpen bij het solliciteren of bij het behalen van leerdoelen. Ook zijn er trajecten waarbij je (specifieke) werkervaring kunt opdoen. Trajecten kunnen bestaan uit werken, leren of een combinatie van werken en leren. De trajecten bij Menso zijn altijd in ontwikkeling. Ze sluiten hierdoor zo goed mogelijk aan bij de arbeidsmarkt en jouw persoonlijke situatie.

Werkgevers vinden het positief als iemand actief is als hij een uitkering krijgt. Hieronder zie je een aantal mogelijkheden om je kans op werk te vergroten:

Proefplaatsing bij een werkgever:

Een proefplaatsing betekent dat je tijdelijk, op proef, gaat werken bij een werkgever. Bij een proefplaatsing is de werkgever van plan om je betaald werk aan te bieden. In de periode van de proefplaatsing kun je laten zien dat jij de geschikte kandidaat bent voor het werk en het bedrijf. In deze periode behoud je je uitkering. Het doel is betaald werk.

Scholing

Met scholing doe je kennis en ervaring op om je kans op betaald werk te vergroten. Kortdurende scholing tijdens je uitkeringsperiode is mogelijk in combinatie met een traject naar betaald werk.

Werken en leren (BBL baan)

Je kunt er voor kiezen om werken en leren te combineren. We noemen dit ook wel een werkleerbaan of een BBL baan. Wat jouw mogelijkheden voor een BBL baan zijn hangt onder andere af van de vacatures die er zijn, maar ook van wat je kunt en wat je wilt.

Op www.lerenenwerken.nl kun je meer informatie vinden over over leren en werken.

Werken met behoud van uitkering

Je kunt de periode waarin je een uitkering hebt nuttig gebruiken, door het opdoen van (nieuwe) ervaringen en contacten. Je gaat onder begeleiding werkervaring en arbeidsritme opdoen en je werknemersvaardigheden ontwikkelen. Scholing en training behoort tot de mogelijkheden. Het doel is dat je jezelf kunt ontwikkelen zodat je meer kans maakt op betaald werk. Veel werkgevers vinden het positief als iemand tijdens een uitkeringsperiode actief is geweest.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is een leuke en zinvolle tijdsbesteding. Dit kan voor jou een eerste stap zijn om mee te doen in de samenleving en ervaring op te doen. Via de “vacaturebank voor vrijwilligers ” worden veel vrijwilligers gezocht. Dit is mogelijk met behoud van uitkering.

Kansen genoeg! Ga in gesprek met je werkcoach welke mogelijkheden er voor jou zijn.