Waar ben ik goed in?

Bij het zoeken van werk is het belangrijk dat je weet waar je goed in bent. En dat is meestal meer dan je denkt! Wanneer je weet waar je goed in bent, weet je ook beter welk werk bij jou past. Menso helpt je er graag bij!

Testen

Heb je geen idee welke beroepen er allemaal zijn? Of weet je niet goed welke beroepen bij jou passen? Op www.beroepeninbeeld.nl kun je het ontdekken.

Verder kun je via de website werk.nl verschillende testen doen, zoals de beroepentest, de competentietest en de drijfveren- en motivatietest.

Ook bij Menso kun je een aantal testen doen. Denk aan de capaciteitentest, de taaltoets en de digitale techniektest. Neem  hiervoor contact met ons op.

Trainingen

Menso biedt daarnaast een aantal trainingen aan. De trainingen helpen je te onderzoeken waar je goed in bent en waar je je in kunt ontwikkelen. Ook kun je trainingen volgen die je mogelijkheden verbreden.

Deze trainingen zijn:

  1. Basistraining: hier leer je onder meer hoe je jezelf kunt presenteren;
  2. Werk en Diagnose: hier krijg je inzicht in wat je vaardigheden zijn, welke eigenschappen je hebt, waar je talenten liggen en wat je nodig hebt om aan werk te komen;
  3. Praktijkassessments: dit zijn korte trainingen richting onder meer groen, schoonmaak, logistiek, bouw, techniek, servicecenter of horeca. Tijdens deze assessments kun je kijken of het beroep (of de branche) bij je past en of je er geschikt voor bent.

Verder biedt Menso een aantal korte cursussen en opleidingen aan. Het aanbod is afhankelijk van de lopende projecten en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Ga in gesprek met jouw werkcoach en ontdek de mogelijkheden!