Werkleertrajecten beveiliging
In dit terugkerende project werken we samen met de Penitentiaire Inrichting Ter Apel, Stichting Veiligheidszorg Drenthe en de gemeente Westerwolde. Inmiddels haken ook andere gemeenten uit de arbeidsmarktregio aan.
In dit terugkerende project werken we samen met de Penitentiaire Inrichting Ter Apel, Stichting Veiligheidszorg Drenthe en de gemeente Westerwolde. Inmiddels haken ook andere gemeenten uit de arbeidsmarktregio aan.
Het project is bedoeld voor kandidaten die afhankelijk zijn van een uitkering en graag aan de slag willen in de functie van assistent beveiliger. Gemotiveerd zijn om een tweejarige opleiding in één jaar te kunnen voltooien is natuurlijk een must.
In een voorschakeltraject van elf weken worden kandidaten voorgelicht over het werken in de beveiliging en komt de theorie uit het 1e jaar van de opleiding aan bod.
Er wordt na de 11 weken gestart met een BBL opleiding om gediplomeerd assistent beveiliger te worden, theorie en praktijk komen aan bod. Tijdens deze tweejarige opleiding die in één jaar gevolgd moet worden treden de kandidaten in dienst van Veiligheidszorg Drenthe. Een stage bij de Penitentiaire Inrichting, Veiligheidszorg of de Gemeente Emmen maakt deel uit van de opleiding. Na afronding van de opleiding worden kandidaten assistent beveiliger bij de Penitentiaire Inrichting of komen in dienst van Veiligheidszorg om als beveiliger aan de slag te gaan in het Openbaar vervoer. Via Veiligheidszorg Drenthe bij de Gemeente Emmen aan de slag gaan in publieke ruimtes, zoals bijvoorbeeld het Rensenpark, behoort ook tot de mogelijkheden. In de afgelopen jaren zijn veel kandidaten succesvol opgeleid met als resultaat een leuke baan als assistent beveiliger.
We hebben het hier over een doorstroomproject, kandidaten werken en leren een jaar lang met uitstroom uit de uitkering. Vervolgens is het de bedoeling dat kandidaten doorstromen naar verschillende werkgevers om zo weer ruimte te creëren voor een nieuwe opleidingsklas.
Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met onze medewerker scholing onze algemene contactgegevens:
T: 0800-1801
E: info@menso-emmen.nl