Contrast modus
Zoeken
18 maart 2020

Tijdelijke voorziening inkomensondersteuning voor ZZP’ers

Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud.

 

De regeling zal worden uitgevoerd door Menso in samenwerking met de gemeente. Maar let op: deze regeling is nog niet van kracht. Het heeft nog geen zin om je deze week al te melden voor de Bbz-regeling.

Het kabinet heeft 17 maart 2020 aangegeven dat deze maatregel nog juridisch uitgewerkt moet worden. De regeling wordt nu uitgewerkt door het ministerie, in samenspraak met VNG en Divosa, opdat die op korte termijn kan worden ingevoerd. Er is tijd nodig om het proces goed in te richten. Zzp’ers moeten dus nog even geduld hebben voordat ze deze bijstandsregeling kunnen aanvragen.

Het advies is om nadere berichtgeving af te wachten. Wij verwijzen je hierbij naar de site van de Kamer van koophandel of de site van de rijksoverheid. Zodra ons nieuws bereikt over de nadere invulling delen we dit uiteraard weer via dit kanaal.

Heb je in de tussentijd toch vragen stel ze dan via info@menso-emmen.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.