Contrast modus
Zoeken

Menso is met het uitvoeren van de participatiewet in opdracht van de Gemeente Emmen ook betrokken met de invulling en uitvoering van Social Return On Investment.

 

Wat is Social Return On Investment (SROI)?

Social Return On Investment of SROI bij aanbestedingen is primair bedoeld om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te geven op werk- of ontwikkelingsmogelijkheden. Overheden zoals gemeenten vragen bij overheidsopdrachten (inkopen en aanbestedingen) aan hun leveranciers om deze personen een (ontwikkel)kans te geven binnen hun organisatie zolang zij een overheidsopdracht van de gemeente uitvoeren.

Social Return On Investment wordt meestal opgenomen in de vorm van een contracteis en is dan niet vrijblijvend. Anders gezegd: de opdrachtgever verplicht de opdrachtnemer om een bepaald deel van de aanneem- /opdrachtsom of subsidiebedrag te besteden aan de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor de duur van de opdracht.

Voor de uitgebreide voorwaarden en het bouwblokkenmodel kan je de bijlage Voorwaarden Social Return On Investment openen.

Wil je meer informatie over Social Return On Investment?

Neem contact op met een van onze medewerkers:

Klaas Levinga, Werkgeversadviseur via k.levinga@menso-emmen.nl)

Klaas Levinga

Christiaan Zondag, medewerker Scholing, Inkoop en Projecten via c.zondag@menso-emmen.nl.