Contrast modus
Zoeken

Heb je een arbeidsbeperking, maar wil je graag aan het werk? Ben je op zoek naar werk en vind je het lastig een goede werkplek te vinden? Heb je specifieke aanpassingen nodig of gewoon een steuntje in de rug?

Bij Menso willen we dat iedereen werkt! Ook met een arbeidsbeperking kun je een waardevolle werknemer zijn voor een bedrijf. Met wat hulp en eventuele aanpassingen kun jij aan de slag. Menso voert namens de gemeente Emmen de wettelijke taken van de Participatiewet uit. Wij hebben een groot netwerk aan werkgevers die werkzoekenden graag een kans willen geven op werk. Wij ondersteunen je bij het vinden van werk, de gesprekken met de werkgever en blijven met je in contact zodra je een werkplek hebt gevonden.

Werk vinden met een arbeidsbeperking, hoe gaat het in zijn werk?

Kennismaken

We beginnen het traject naar werk met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek heb je met jouw eigen werk- en scholingscoach van Menso. Deze coach zal je tijdens je gehele zoektocht naar werk begeleiden. Samen met hem of haar bespreek je jouw persoonlijke situatie en beperking, je wensen en mogelijkheden richting werk. Ieder traject naar werk is maatwerk. We kijken naar wat werkt voor jou.

De mogelijkheden naar werk voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking

 

Afspraakbanen

Met een arbeidsbeperking kan het lastig zijn om het minimumloon te verdienen, omdat je door je beperking soms niet alles kunt. Dit betekent niet dat je geen waardevolle werknemer kunt zijn. Er zijn daarom afspraken gemaakt met reguliere werkgevers, zogeheten afspraakbanen, die ervoor zorgen dat jij wel of makkelijk aan de slag kunt. Bepaalde taken, functies of werkplekken worden aangepast zodat jij kunt werken.

Een afspraakbaan iets voor jou? De eerste stap is het aanvragen van een Indicatie banenafspraak. Dit kun je zelf doen via het UWV. Heb je hulp nodig bij deze aanvraag? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken we naar een passende werkplek voor jou.

Beschut werk

Heb je meer begeleiding nodig op de werkvloer of een ingrijpendere aanpassing van je werkplek dan van een reguliere werkgever kan worden verwacht? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor beschut werk. Beschut werk betekent dat je in een ‘beschutte’ (beschermde) omgeving, onder aangepaste omstandigheden aan het werk gaat.

Wil je graag werken en denk je dat je een beschutte werkplek nodig hebt? Dan kun je zelf bij het UWV om een beoordeling vragen. Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een beoordeling voor beschut werk? Neem dan contact met ons op.

Foto Annet Veenhoven

Meer weten?

Neem contact op met werk- en scholingscoach Annet Veenhoven via a.veenhoven@menso-emmen.nl of 06-46712457.