Contrast modus
Zoeken

Zit je in de bijstand en zoek je een baan? Wil je weer aan de slag en herintreden op de arbeidsmarkt? Vind je solliciteren lastig of weet je niet waar je moet beginnen met je zoektocht naar een baan?

Het vinden van werk is niet altijd even makkelijk. Menso coacht je in deze zoektocht, brengt je talenten in kaart en traint jouw sollicitatievaardigheden, zodat jij klaar bent voor de arbeidsmarkt en een passende werkplek kunt vinden.

 

Van uitkering naar werk: hoe ziet het traject eruit?

Iedereen is anders en elke zoektocht naar werk is anders. Jouw traject naar werk is maatwerk. We kijken naar wat werkt voor jou. In grote lijnen ziet het traject er zo uit:

Startbijeenkomst

Het traject begint vaak met een startbijeenkomst. Samen met andere werkzoekenden leggen we je tijdens deze bijeenkomst uit wat het traject inhoudt, wat we van je verwachten en hoe Menso je ondersteunt.

Werk- en scholingscoach

Aan het begin van je traject heb je een gesprek met één van onze werk- en scholingscoaches. Deze coach zal je tijdens je gehele zoektocht naar werk begeleiden. Samen bespreek je met hem of haar jouw persoonlijke situatie en maken jullie afspraken over de vervolgstappen op weg naar werk.

Of heb je een goed plan om een eigen bedrijf te starten en zelfstandig ondernemer te worden? Een eigen onderneming is een mooie stap richting een inkomen. Ook bij het opstarten van een eigen bedrijf begeleidt Menso je. Meer informatie hierover vind je hier.

Basistraining

Tijdens de basistraining leer je de vaardigheden die je nodig hebt om aan het werk te gaan. Hierbij kun je denken aan het maken van een sollicitatiebrief en cv, het opdoen van kennis om goed te kunnen solliciteren en het krijgen van inzicht in vacatures die passend zijn. De basistraining bestaat uit 16 bijeenkomsten verspreid over 4 weken en volg je samen met andere werkzoekenden.

Jobcafé

Ons Jobcafé is een ontmoetingsplek waar je met behulp van aanwezige werkcoaches van Menso op zoek kunt naar vacatures en kunt werken aan je cv of sollicitatiebrief. Er staan computers waarop je actuele vacatures kunt vinden en aan je sollicitatie kunt werken. Tijdens jouw gehele traject kun je hier terecht. Er is altijd iemand van Menso aanwezig om je te helpen met vragen. Ons Jobcafé vind je in ons pand en is geopend van 08.00 tot 17.00 uur.

play

Het verhaal van: Ruben

“Ik heb altijd gewerkt in een winkel, maar zonder diploma’s. Toen ik door omstandigheden later in de bijstand raakte lukt het me niet om weer aan een baan in een winkel te komen. Mijn werk- en scholingscoach vroeg mij waar ik mijzelf wel zou zien werken. Zelf dacht ik aan de logistiek, maar zonder opleiding hoef je daar niet aan te kloppen. Binnen Menso bleek er de mogelijk om een praktijkassessment te doen, onder andere in de logistiek. Daar mag ik nu één week op proef starten. Als dit goed gaat kan ik door naar het echte assessment; leren werken in een magazijn. Daarna mag ik dan ook een cursus doen om op een heftruck te rijden!”

KlikApp: gemakkelijk alle vacatures inzien in een app

Download dan onze gratis app Klik, geschikt voor Android en Apple smartphones. De app is alleen beschikbaar met een inlog voor werkzoekenden die bij de gemeenten staan geregistreerd.

Door de app kunnen werkzoekenden alle vacatures inzien en een eigen vraaggericht profiel aanmaken. Als werkzoekende kun je jouw profiel vullen door het beantwoorden van vragen over bepaalde competenties, vaardigheden en interesses. Zo maak je jouw eigen omgeving, waarin jouw persoonlijke profiel wordt weergegeven. Het systeem zoekt naar een match tussen jouw profiel en bestaande vacatures. Je krijgt uiteindelijk te zien welke vacature ‘klikt’ bij jouw profiel. Je hebt ook inzage in de overige vacatures. Met één klik geef je jouw interesse in een vacature door. Jouw werk- en scholingscoach krijgt hier een mail van en kan jou voorstellen. Een eenvoudige en snelle manier om een baan te vinden!

Meer weten over het vinden van een passende werkplek en wat Menso daarin voor jou kan betekenen?

Foto Rolf Kok

Neem contact op met werk- en scholingscoach Rolf Kok via r.kok@menso-emmen.nl of 06-46998019.

Meer weten over het Jobcafé van Menso?

 

Foto Rian Winkelman

Neem contact op met de werkcoach van het Jobcafé Rian Winkelman via r.winkelman@menso-emmen.nl of 06-11861883.