Contrast modus
Zoeken
16 maart 2020

Menso Ondernemen helpt ondernemers aan het werk

Menso Ondernemen, de nieuwe tak van Menso die gemeenten helpt bij het uitvoeren van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz-regeling). Een regeling voor startende ondernemers vanuit de bijstand en gevestigde ondernemers die financiële steun nodig hebben. Voor de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn neemt Menso deze taken al een aantal jaren uit handen. Aan kennis en ervaring is bij Menso dus geen gebrek om vanaf nu nog veel meer (startende) ondernemers op weg te helpen.

 

Wat doet Menso Ondernemen?

Menso Ondernemen ondersteunt startende ondernemers die vanuit de bijstand, al dan niet parttime, willen starten met een eigen onderneming. Maar ook begeleiden ze gevestigde ondernemers die door een tegenslag in financiële problemen zijn geraakt of ondernemers die moeten stoppen met hun bedrijf en mogelijk recht hebben op bijstand. Dit doen zij in opdracht van de gemeente. Tijdens het traject wordt de gemeente voortdurend op de hoogte en gehouden over de gemaakte stappen en afspraken.

Voor wie?

Menso Ondernemen helpt mensen uit verschillende situaties: startende ondernemers vanuit de bijstand, gevestigde ondernemers met een tijdelijke tegenslag of dreiging op faillissement en ondernemers die willen of moeten stoppen met hun onderneming. Dit doen zij door middel van informatiegesprekken, ondersteuning bij het maken van een ondernemingsplan voor een startende ondernemer en hulp bij het aanvragen van financiële steun in de vorm van een uitkering, aanvulling tot het sociaal minimum, of bedrijfskapitaal.

Ook de oudere generatie ondernemers kan steun verwachten vanuit de Bbz-regeling. Menso Ondernemen begeleidt ondernemers met inkomensondersteuning voor ondernemers die voor 1 januari 1960 geboren zijn en een niet-levensvatbaar bedrijf onder zich hebben.

Als laatste de groep inkomensondersteuning oudere en (gedeeltelijk) arbeidsongeschikten (IOAZ) gewezen zelfstandigen. Menso zorgt voor de inkomensvoorziening voor gewezen ondernemers vanaf 55 jaar tot AOW-leeftijd.

Natuurlijk zijn er bij alle situaties verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Coronavirus

De overheid helpt ondernemers die getroffen worden door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar je als ondernemer gebruik van kunt maken.

Op de website van de Kamer van koophandel wordt informatie verstrekt voor ondernemers die financieel geraakt worden door het Coronavirus.

Meer weten?

Ben je ondernemer of werkzoekende en wil je weten wat Menso voor jou kan doen? Kijk voor meer informatie op onderstaande link of neem contact op met 1 van onze ondernemersadviseurs Jelle Brouwer of Henk Horsman (contactgegevens staan in de link).

Financiële steun voor ondernemers