Contrast modus
Zoeken
17 april 2020

TOZO regeling wordt volop aangevraagd

Vanaf het moment dat de TOZO kan worden aangevraagd, op 30 maart, zien we dat er volop gebruik wordt gemaakt van de regeling. Dat bewijst dat het invoeren van deze regeling meer dan noodzakelijk is, en we zijn dan ook blij dat wij de mogelijkheid hebben om deze regeling uit te voeren en zo ons steentje bij te dragen.

Op dit moment hebben we al ruim 1700 TOZO aanvragen ontvangen van ondernemers uit de gemeente Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. Een team van 25 medewerkers is bezig om al deze aanvragen te behandelen.

De aanvragen kunnen worden ingediend via de website www.ondernemingsregelingen.nl. Op onze speciale corona-pagina lees je hoe dit precies in zijn werk gaat.

De ervaring leert dat veel aanvragen die worden gedaan niet volledig zijn. Dit zorgt ervoor dat de afhandelingstermijn van de aanvragen langer wordt. Wij doen daarom nogmaals de nadrukkelijke oproep om de aanvraag zorgvuldig en correct in te vullen en alle gevraagde bewijsstukken (duidelijk leesbaar) digitaal toe te voegen (dit mogen ook foto’s zijn). Ook verzoeken we om niet meerdere aanvragen in te dienen. Dan kunnen we de doorlooptijd van de aanvragen zo kort mogelijk houden. Zo help je ons, andere ondernemers maar vooral ook jezelf.

Heb je een inhoudelijke vraag of heb je problemen met het invullen van de aanvraag? Neem via info@menso-emmen.nl contact op met Menso Ondernemen. Een medewerker van Menso Ondernemen zal vervolgens contact met je opnemen. Voor spoedvragen kan je ons telefonisch bereiken via het telefoonnummer 0800-1801 (bereikbaar van 9.00 tot 15.00 uur tijdens werkdagen). Je krijgt dan direct een telefoniste aan de lijn.