Contrast modus
Zoeken

Is jouw zoon of dochter leerplichtig en ben je in aanraking gekomen met een leerplichtambtenaar van Menso? Ben je tussen de 16 en 23 jaar oud en wil je aan het werk, maar heb je geen passend diploma? Of ben je 18 jaar of ouder, ga je niet naar school en heb je geen inkomen?

Menso werkt voor jou

Menso is er voor jongeren onder de 27 jaar die leerplichtig zijn of niet naar school gaan en geen inkomen hebben. Wij vinden het belangrijk dat jongeren zich optimaal ontwikkelen, op school en na die tijd. We controleren, begeleiden, ondersteunen en coachen jou, je school of je ouders waar nodig. Wij doen er alles aan om schooluitval te voorkomen. Daarnaast ondersteunen we je als je niet op school zit en geen werk hebt of in de bijstand zit bij het halen van diploma’s of het vinden van werk.

Waarom Menso?

Menso is verantwoordelijk voor de uitvoering en handhaving van de leerplicht in de gemeenten Emmen en Coevorden. Bij ons werken leerplichtambtenaren die officieel zijn beëdigd om deze handhavingstaken uit te voeren in deze gemeenten. Ook ondersteunen zij scholen met verzuimadministratie.

Onze scholingscoaches ondersteunen jongeren in de gemeente Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn bij het halen van een startkwalificatie of ander diploma. Daarnaast helpen onze werkcoaches jongeren zonder inkomen in de gemeente Emmen naar werk of school.

Leerplicht

(vanaf 5 jaar)

Leerplichtige jongeren en hun ouders in de gemeente Emmen en Coevorden kunnen te maken krijgen met Menso. Onze leerplichtambtenaren voeren de preventieve en handhavingstaken uit in deze gemeenten. Wij doen er alles aan om schooluitval te voorkomen.

Lees meer over de regels en onze werkzaamheden.

Geen startkwalificatie

(16-23 jaar)

Heb jij geen havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 2 of hoger? Dan heb je nog geen startkwalificatie. Aan het werk komen is dan lastig. Menso helpt jongeren in de gemeente Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn bij het halen van een startkwalificatie of bij het vinden van een passende opleiding, zodat jouw kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot.

Lees meer.

Geen school, geen inkomen

(18-27 jaar)

Ga je niet naar school, heb je geen inkomen of ben je afhankelijk van een uitkering? Dan kom je als je in de gemeente Emmen woont automatisch bij Menso terecht. Wij helpen je bij het vinden van een passende opleiding of werkplek.

Lees meer.